6 Μαρτίου, 2019/ Νέα

Το ερευνητικό έργο e-Όραση παρουσιάστηκε από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Mobile World Congress 2019 στη Βαρκελώνη, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες εκθέσεις στον χώρο των τεχνολογιών, των ψηφιακών εφαρμογών και των τηλεπικοινωνιών στον κόσμο.

Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε από την TETRAGON, που συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής. Η αποστολή της Ελλάδας στη Βαρκελώνη συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, υπό την αιγίδα της ΓΓΕΤ, του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΕΤΤ και σε συνεργασία με τους ΣΕΠΕ, Corallia, ΕΕΚΤ, HETiA και ΕΒΕΑ.

Η συμμετοχή στο MWC 2019 έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιαστoύν –για πρώτη φορά σε ένα πολυάριθμο, διεθνές και εξειδικευμένο κοινό– το αντικείμενο και οι στόχοι του e-Όραση, καθώς και τα επιδιωκόμενα και αναμενόμενα αποτελέσματά του. Επιπλέον, αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για B2B συναντήσεις, networking, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και διερεύνηση πιθανών μελλοντικών συνεργασιών με εταιρείες ή ομάδες που είτε υλοποιούν παρόμοια εγχειρήματα είτε προσφέρουν τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του e-Όραση (π.χ. Biel Digital Glasses – https://lasgafasdebiel.wordpress.com/, Vuzix Blade Smart Glasses – https://www.vuzix.com/, Loud Steps – http://www.loudsteps.com/, STARWING Intelligent Indoor Positioning System – https://www.starwing.com.tw/en). Στην οθόνη που διέθετε το σταντ της TETRAGON προβαλλόταν σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης ενημερωτικό υλικό σχετικά με το e-Όραση, ενώ μία ακόμα παρουσίαση για το έργο προβαλλόταν σε φορητό υπολογιστή. Επιπρόσθετα, στο σταντ της εταιρείας ήταν διαθέσιμο και το ενημερωτικό φυλλάδιο του e-Όραση, το οποίο διανεμήθηκε στους επισκέπτες τόσο εκεί όσο και σε άλλα σημεία του εκθεσιακού χώρου από τους εκπροσώπους της TETRAGON.

Share this Post