ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του ΕΚΕΤΑ ιδρύθηκε το 1998 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα της ΓΓΕΤ, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Από το 2000 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΕΚΕΤΑ.

Οι περιοχές έρευνας του ΙΠΤΗΛ που σχετίζονται με το e-Όραση, περιλαμβάνουν επεξεργασία εικόνας και βίντεο και την συλλογή και ανάλυση πληροφορίας από το διαδίκτυο και τα Κοινωνικά Μέσα. Η συμμετέχουσα ομάδα, το Εργαστήριο Γνώσης, Πολυμέσων και Κοινωνικών Δικτύων (MKLab), διαθέτει σημαντική εμπειρία και επιστημονική εξειδίκευση σχετικά με τις τεχνικές πτυχές της πρότασης όπως είναι η ανάλυση εικόνας και βίντεο, ο εντοπισμός συμβάντων από πολυμέσα, η μηχανική μάθηση και οι εφαρμογές της σε μεγάλου όγκου πολυμεσικά δεδομένα, η αναζήτηση εικόνας και βίντεο, και η προσαρμογή και χρήση των τεχνικών μηχανικής μάθησης και ανάλυσης.


TETRAGON


Η εταιρεία TETRAGON ιδρύθηκε το 1999 από τους αρχιτέκτονες Ελένη Βρετζάκη, Γιώτη Ιωαννίδη και Ηλία Παπαδόπουλο. Aποτελεί συνέχεια της εταιρείας TETRAS, που δημιουργήθηκε το 1984 και δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον χώρο της εκθεσιακής αρχιτεκτονικής. Έκτοτε η εταιρεία έχει διευρύνει το φάσμα των δραστηριοτήτων της με επιτυχημένες συνεργασίες και έργα σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. H TETRAGON είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου της OCTANORM (OSPI Partner), του πανευρωπαϊκού δικτύου κέντρων και μουσείων επιστημών ECSITE, συμμετείχε στην HELEXPRO Εκθεσιακές Κατασκευές ΑΕ, θυγατρική της HELEXPO, και είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008.

Οι συντελεστές της είναι μέλη του ICOM (International Council of Museums), ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας ανέρχεται στα 25 άτομα και τα δημιουργικά της τμήματα συγκροτούνται από αρχιτέκτονες, μουσειολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, designers, διακοσμητές, γραφίστες και τεχνικούς, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, τεχνογνωσία και εμπειρία.


Prisma Electronics

H Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ παρέχει τεχνολογικές λύσεις για επιχειρήσεις και οργανισμούς. Μέσω του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πληροφορικής, ασύρματων συστημάτων και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών.

Η εταιρία με έδρα την Β. Ελλάδα εξυπηρετεί ένα μεγάλο εύρος πελατών σε πληθώρα τομέων όπως ο αγροτικός, τα μουσεία, η ναυτιλία, οι επίγειες μεταφορές, η άμυνα καθώς και η αεροδιαστημική. Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής και κεντρικά της γραφεία στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην Αθήνα στεγάζονται τα τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης και Πωλήσεων. Μέσω των γραφείων της Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ στη Νέα Υόρκη καλύπτονται οι δραστηριότητες Marketing και Πωλήσεων της Αμερικανικής Ηπείρου.


ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ

H ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ) αποτελεί Διαδημοτική Εταιρεία Οργανισμών Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης της ευρύτερης Μητροπολιτικής Αστικής Θεσσαλονίκης και ειδικότερα των Δήμων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ, ΔΕΛΤΑ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ και λειτουργεί στη βάση του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» με στόχο την παροχή Τεχνικής στήριξης για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό και την προετοιμασία, ωρίμανση και προώθηση σε χρηματοδοτικά μέσα Δημοτικών έργων και σχεδίων με σημαντική Διαδημοτική και υπερδημοτική επίπτωση, Διαδημοτικών έργων και σχεδίων συνεργασίας καθώς και έργων και σχεδίων Υπερδημοτικής κλίμακας σε συνεργασία με άλλους φορείς του Δημόσιου και Κοινωνικού Τομέα.

Εκπροσωπεί την πόλη της Θεσσαλονίκης στο παγκόσμιο Δίκτυο των 100 Ανθεκτικών πόλεων 100 Resilient Cities το οποίο χρηματοδοτείται από το Rockefeller Foundation και προωθεί την μεθοδολογία της Αστικής Ανθεκτικότητας στην βάση διεθνών προτύπων αστικής ανάπτυξης στα σύνθετα υλικά & άυλα αστικά συστήματα και εργάζεται για την παραγωγή και διάδοση μεθοδολογικών προτύπων στο επίπεδο του τοπικού και υπερτοπικού σχεδιασμού στην ευρύτερη αστική κλίμακα, στους τομείς στους οποίους άμεσα ή έμμεσα ασκεί πολιτική η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά την άσκηση του Αναπτυξιακού της έργου. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με την World Bank, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το D.G. REGIO της Ε.Ε.. Η ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ υλοποιεί ως Εταίρος το ευρωπαϊκό έργο «REgenerating mixed – use MED urban communities congested by traffic through Innovative low carbon mobility sOlutions” (REMEDIO).

Σε συνεργασία με την ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΜΟΔ ΑΕ) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αποτελεί ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2030» και ειδικότερα των ΟΤΑ, φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και των Κοινωνικών Εταίρων, με στόχο την προώθηση έργων κλίμακας για την περίοδο 2014 – 2030 στο πλαίσιο του ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ &
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2030” ως συνεκτική “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” την οποία προωθεί στους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. στην Ελλάδα και άλλους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς χρηματοδοτικούς και δανειοδοτικούς μηχανισμούς.


ΜΑΣΟΥΤΗΣ

Tο 1976, ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, η εταιρεία
Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες. Με 268 καταστήματα, 245 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, και ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους, Η Διαμαντής Μασουτης Α.Ε. ακολουθεί στρατηγική ανάπτυξης και έχει σαν κύριο στόχο τη συνεχή εξέλιξη και βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών της. Αποτέλεσμα της στρατηγικής αυτής είναι η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων της εταιρίας αλλά και η βελτίωση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Σε ένα ιδιαίτερα προκλητικό περιβάλλον η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. προσπάθησε να χτίσει ένα δίκτυο καταστημάτων το οποίο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της εγκαινιάζοντας νέα καταστήματα σε στρατηγικές τοποθεσίες, ανακαινίζοντας παλαιότερα και μεταφέροντας ήδη υπάρχοντα καταστήματα της σε νέες πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Για την αποτελεσματική εφαρμογή της επιχειρησιακής στρατηγικής της εταιρίας, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί
η ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία καλύπτουν όλες τις επιχειρησιακές διαδικασίες της εταιρίας και στηρίζουν τη λήψη αποφάσεων σε όλο το εύρος των λειτουργιών της (Sap, Qlikview-MasInfo, Scan & Shop, Queue busting).

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στη σύγχρονη τεχνολογία και στην καινοτομία. Βλέποντας την ανάγκη που δημιουργείται για νέους τρόπους επικοινωνίας μέσα από τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία στο χώρο της στην Ελλάδα, που δημιούργησε εφαρμογή για smartphones (iOS και Android). Η εφαρμογή masoutis είναι μια καινοτομία στον τομέα των σούπερ μάρκετ με πολλές υπηρεσίες και δυνατότητες για τον χρήστη.
Παράλληλα με την νέα εφαρμογή, πραγματοποίησε την ανανέωση του εταιρικού website www.masoutis.gr χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές και τεχνολογίες ώστε να παρουσιάσει ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα σύγχρονης αισθητικής, ευχάριστης περιήγησης και ταχείας εμφάνισης δυναμικού περιεχομένου.

Τέλος αυτό που χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί την Διαμαντής Μασούτης είναι οι αξίες της και οι άνθρωποί της, οι οποίοι αποτελούν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Για έξι συνεχόμενα έτη (2012 έως 2017) η εταιρία διακρίνεται ανάμεσα στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, από το Great Place to Work Institute Hellas. Σύμφωνα με το ινστιτούτο ο βασικός παράγοντας για αυτή τη διάκριση είναι η εμπιστοσύνη. Περίπου το 30% των υπαλλήλων της εταιρίας εργάζονται για περισσότερα από 15 χρόνια στη εταιρία γεγονός που αποδεικνύει την ικανότητά της να δημιουργεί μακροχρόνιες σχέσεις δέσμευσης και εμπιστοσύνης.