13 Δεκεμβρίου, 2019/ Νέα

Η 6η συνάντηση του έργου e-Όραση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, με την εποικοδομητική συμμετοχή όλων των φορέων του έργου (ΕΚΕΤΑ, TETRAGON, Prisma Electronics, Μασούτης, ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ). Ιδιαίτερα παραγωγικές ήταν οι συζητήσεις με τα αποτελέσματα του έργου να παίρνουν πλεόν ουσιαστική μορφή και να είναι έτοιμα προς δοκιμή.

Κύρια θέματα συζήτησης ήταν οι βελτιώσεις του συστήματος όσον αφορά τη μηχανική όραση, τη διεπαφή, το εκπαιδευτικό λογισμικό αλλά και το υλικό του συστήματος. Ακόμα, παρουσιάστηκαν τα ηχοτοπία (soundscapes) τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με σημεία ενδιαφέροντος στην παραλία Θεσσαλονίκης (π.χ. Βασιλικό Θέατρο, Λευκός Πύργος, Αρχαιολογικό/Βυζαντινό Μουσείο, ομπρέλες Ζογγολόπουλου, κ.τ.λ.) με σκοπό να δώσουν μια νέα πολιτισμική εμπειρία στους χρήστες στο πλαίσιο μιας βόλτας στην παραλία.

Επιπλέον, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την εκπαίδευση των χρηστών προκειμένου να εξοικειωθούν με την τεχνολογία του e-Όραση και τις πιλοτικές δοκιμές του έργου, που αναμένεται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2020 αντίστοιχα. Τέλος, συζητήθηκαν από την ερευνητική ομάδα οι λεπτομέρειες για την παρουσία του e-Όραση σε επερχόμενες εμπορικές εκθέσεις (π.χ., MWC 2020, SightCity) και την παρουσίαση του συστήματος του e-όραση.

Share this Post